Nieuws - 1 juni 2015

Langer stemmen voor Ziggo-deal

tekst:
Linda van der Nat

Bewoners van Idealiscomplexen kunnen nog tot en met vandaag stemmen voor of tegen de Ziggo-deal. De studentenhuisvester heeft de periode om het formulier in te vullen verlengd.

De deadline voor het invullen van het stemformulier lag op 25 mei. Op dat moment had iets meer dan de helft van de Idealishuurders ‘ja’ of ‘nee’ gestemd. Idealis vindt het belangrijk om iedereen die nog niet gestemd heeft in de gelegenheid te stellen dit alsnog te doen, aldus woordvoerder Corina van Dijk. De huurders hebben een reminder gekregen.

Idealis wil overstappen op internetprovider Ziggo, nu de huidige contracten aflopen. Begin mei stuurde Idealis alle betreffende bewoners een persoonlijke enquête waarmee studenten voor of tegen de Ziggo-deal (televisie en internet voor 15 euro per maand) kunnen stemmen. Is 70 procent van de stemmers voorstander van het pakket, dan worden de studenten dit jaar nog aangesloten. 

Er is veel boosheid onder de studenten over de gang van zaken. Volgens hen  is er geen sprake van een keuze, want wanneer studenten van een complex of individuele woning het aanbod weigeren, worden ze per 1 januari afgesloten van tv en internet.