Wetenschap - 24 juni 2015

Landschapsarchitect Adriaan Geuze wordt ‘zomergast’

tekst:
Rob Ramaker

De Wageningse bijzonder hoogleraar landschapsarchitectuur Adriaan Geuze is op 16 augustus te gast bij het televisieprogramma Zomergasten.

Foto: Maaike Engels (Urbi et Orbi)

In het tv-programma worden gasten drie uur lang geïnterviewd door presentator Wilfried de Jong. Daarna mogen zij een film kiezen die wordt uitgezonden.

Geuze is trots dat hij is gevraagd voor Zomergasten en wil op ‘zijn’ avond een pleidooi houden voor ingenieurs. ‘Ontwerpers en ingenieurs hebben ons land tenslotte gemaakt’. Zelf is Geuze een internationaal bekend ontwerper die werkte aan het nieuwe Centraal Station in Rotterdam, Governers Island in New York en de Jubilee Gardens in Londen. Geuze studeerde in 1987 af als landschapsarchitect aan Wageningen Universiteit. Daarna startte hij het bureau West 8 in Rotterdam.

Sinds september 2012 is Geuze bijzonder hoogleraar Landschapsarchitectuur aan Wageningen Universiteit. ‘Ik leg me hierbij toe op het verstedelijkte landschap of landschap in het verstedelijkt gebied’, zegt Geuze. Ook is hij geïnteresseerd in de lange Nederlandse geschiedenis met het maken van land, zoals de Zuiderzeewerken. Behalve het overdragen van een passie voor deze onderwerpen, helpt hij studenten hun ontwerpvaardigheden op te stuwen en begeleidt hij afstudeerders.