Student - 26 augustus 2010

Landgoedstratego valt in het water

Vanwege naderende buien werd het levend stratego tijdens de Velpse introductieweek afgelast. Het spelletje had twee rivaliserende kampen moeten verbroederen. ‘Introstudenten hebben liever dat we zeiltjes ophangen.’

Tijdens de introductieweek is landgoed Larenstein in Velp opgedeeld in twee kampterreinen vol tenten. De één wordt bestierd door studentenvereniging Quercus en op het andere terrein zwaait Arboricultura de scepter. Deelnemers aan de introductieweek moeten vooraf aangeven bij welke vereniging ze willen staan. Introgangers die de andere vereniging kozen, komen ze nauwelijks tegen.
Hevige buien
Een spelletje levend stratego op woensdag 25 augustus moest daar verandering in brengen. In vier herverdeelde groepen zouden de studenten op zoek gaan naar de vlag - in de vorm van een theedoek - van de andere groepen. ‘Dan komen ze ook eens studenten van een andere vereniging tegen', legt Remco Dragt van Quercus uit.
Enkele uren voor aanvang werd het spel echter afgelast. ‘We verwachten vanavond hevige regen. Daarom hebben we onze begeleiders gevraagd om zeilen te spannen, dan zitten de introductiegangers straks tenminste droog', vertelt Dragt. In plaats van intensief samen te spelen, hangen de nieuwe studenten nu dus rond op hun eigen kampterrein.
Moe
Op het terrein van Quercus zitten de eerstejaars op banken die verspreid staan opgesteld. Ondertussen suist een granaatachtig plastic voorwerp voorbij dat tussen de bankstellen wordt overgegooid. ‘Na de opleidingsspecifieke excursie is toch iedereen moe', zegt mentor Marjan Dekker. ‘Volgens mij had toch niemand zo'n zin in dat levend stratego.' Op het kampterrein van Arbori heerste dezelfde opinie. Aankomend tuin- en landschapsstudent Harmen Bergmans vindt het wel goed zo. ‘We hebben gisteren al gesport', zegt hij vanaf een muurtje terwijl hij naar een soort Idols voor wie het hardste kan schreeuwen kijkt. Ook Susanne Kroon vind het allemaal wel prima. ‘We hadden vandaag een fietstocht naar het hoogste punt van de Veluwe. Omdat we twee posten misten, waren we toch nooit op tijd geweest voor dat stratego. Bovendien, ik ken nu een paar mensen. De rest leer ik straks vanzelf wel kennen.'
Overigens waren de zeiltjes niet voor niets. Het heeft inderdaad de hele avond geregend.