Organisatie - 6 december 2007

Laatste film over aids op het platteland

Close concerns, distant mountains, de laatste film uit een serie over de invloed van aids op het platteland, gaat woensdag 12 december in première. Loes Witteveen, coördinator van de mastercursus TREAT bij Van Hall Larenstein (VHL), maakte de film. Na de vertoning wordt
een seminar gehouden over hiv/aids, cultuur en ontwikkeling.
De film werd in Tanzania opgenomen tijdens een opfriscursus over aids en rurale ontwikkeling voor internationale alumni van VHL en Wageningen Universiteit. De vier eerdere films van Witteveen over deze problematiek waren taboedoorbrekend. De serie laat zien hoe ontwikkelingswerkers in Afrika en Azië nadenken over oplossingen voor bijvoorbeeld het wegvallen van arbeidskracht. ‘Aids wordt sterk gestigmatiseerd binnen een conservatieve sector als de landbouw, maar treft de hele maatschappij en veroorzaakt hartverscheurende situaties’, zegt Witteveen. Internationaal is er veel belangstelling voor de films.
De première is op woensdag 12 december om 14 uur in zaal 2 van Atlas in Wageningen. Na de film volgt een discussie met Loes Witteveen en houden studenten van Wageningen Universiteit presentaties over aids en ontwikkeling.