Nieuws - 5 april 2018

Laatste blog: een terugblik

tekst:
Carina Nieuwenweg

Blogger Carina Nieuwenweg is met haar stage begonnen. Reden om afscheid te nemen als blogger van Resource. In haar laatste blog blikt ze terug op tweeënhalf jaar bloggen.

© Sven Menschel

Na het afronden van mijn eindonderzoek ben ik van start gegaan met het laatste onderdeel van mijn studie: de stage. De 3 kilometer van mijn kamer naar de uni met slechts één stoplicht, is ingeruild voor een fietstocht (lees: labyrint) van 6 kilometer door de Randstad. De route met de minste stoplichten moet ik nog ontdekken, maar minder dan tien gaan het er sowieso niet zijn.

Terugblik
Het inruilen van de universiteit voor een stage betekent ook afscheid nemen als blogger van Resource. Na tweeënhalf jaar geef ik het stokje door en is het tijd voor iets nieuws. Na meer dan vijftig blogs is het meeste denk ik ook wel gezegd wat betreft mijn visie op het studentenleven. Van mijn eerste blog over studenten in ibiza-outfits tot ei-activisme. (Maar vooral niet te snel de protestbroek aantrekken, daar houd ik dan weer niet van).

Ondertussen weet men dat ik niet de beste vriendjes ben met het OV en dat ik nogal wat kritiek had op het beleid van de universiteit als het om de tenure track gaat. En het is ondertussen ook wel duidelijk dat ik niet de meest subtiele blogger ben, wat de titel Groeiende WUR-boot stuurloos? bijvoorbeeld mooi illustreert.

Uitdaging
Naast het delen van mijn visie en het soms ontketenen van een discussie was het bloggen denk ik vooral leerzaam voor mijzelf. Je mening geven over een kwestie in ongeveer driehonderd woorden is lastig. Er is weinig ruimte voor nuance en ook het gebruik van sarcasme is link. En elke twee weken een nieuw onderwerp bedenken is best een uitdaging. Daarnaast zijn er de anonieme reacties. Soms leuk, soms minder leuk. Kritiek die soms terecht was en soms nergens op sloeg. Een oproep tot wat minder negativiteit onder de reageerders ga ik niet doen. Ik denk dat schijt-kakkend-zure reageerders nu eenmaal een artifact is van het internet. Alhoewel ik wel graag had gezien dat een van onze vaste Resource-trollen eens een keer de stoute schoenen had aangetrokken om zélf te bloggen. Wie weet komt dat nog.

Helemaal stoppen met schrijven en bloggen ben ik ook niet van plan: op mijn LinkedIn verschijnen er regelmatig artikelen over wetenschap. De blogervaring bij Resource heeft mijn schrijven in ieder geval verbeterd en scherper gemaakt.

Bedankt Resource!

Lees alle blogs