Organisatie - 5 mei 2015

Laatste 4/5-meiviering voor Kropff als rector

tekst:
Rob Ramaker

Voor de laatste keer als rector legde Martin Kropff gisteravond een bloemstuk tijdens de Wageningse dodenherdenking. Op 1 juni neemt hij afscheid van Wageningen UR om te beginnen aan zijn nieuwe baan in Mexico.

Foto's: Sven Menschel

De kranslegging vond gisteravond plaats bij het monument voor de gevallenen aan de Costerweg, na een stille tocht. Verder was op de Grebbedijk een lang lint te zien van kaarsjes. Later op de avond verwelkomden internationale studenten het bevrijdingsvuur op het 5-meiplein. Daar arriveerde de vlam na een estafettetocht vanuit Normandië. Het vuur ging onmiddellijk verder op reis. Fietsers en hardlopers brengen het vuur naar vele andere Nederlandse plaatsen.

Vandaag wordt Bevrijdingsdag door heel Wageningen gevierd. Behalve landelijke bekende acts als Dotan, is er hier en daar ook muzikale inbreng van studenten en medewerkers van Wageningen UR. Zo treden de Ceresband, bigband Sound of Science en studentenorkest de Ontzetting op. Vandaag is ook voor één dag de nieuwe busbaan al in gebruik. Het leiden van lijnbussen over deze strook moet de verkeersdruk op Wageningen verlichten.

vlaggen.jpg