Student - 15 juli 2014

Laat Pim maar schuiven

tekst:
Roelof Kleis

Dammer Pim Meurs draait in de top mee van de Heerhugowaard Open dat deze week wordt gespeeld. Volg zijn partijen live. De 26-jarige Wageningse student is de enige Nederlander die na drie ronden nog een perfecte score heeft.

Op dit moment speelt hij tegen medekoploper Alexander Shvartsman. Twintig spelers onder wie Roel Boomstra en regerend wereldkampioen Alexander Georgiev volgen op één punt afstand. Vandaag werken de dammers twee partijen af.

De beste zestien van de in totaal 190 deelnemers gaan na vandaag door naar de knock-out fase die morgen start en zaterdag zijn finale heeft. De meeste favorieten liggen op plaatsingskoers. Vice-wereldkampioen Jean Marc Ndjofang uit Kameroen staat met zijn score van vier uit drie op de vijfenveertigste plaats en moet vandaag een eindsprint maken om zich te kwalificeren. 

De wedstrijden zijn live en zet voor zet te volgen op de website van het toernooi onder live-games. Oud-wereldkampioen (en damlegende) Ton Sijbrands en elfvoudig Nederlands kampioen Karen van Lith geven commentaar op de partijen.