Nieuws - 5 oktober 2012

La Corneille blij verrast

'Als jullie ons allemaal liken op Facebook, dan hebben we twee keer zo veel volgers', zegt de percussionist van La Corneille blij verrast. We zijn in de bomvolle Bblthk in Wageningen, waar de jaarlijkse Popronde is neergestreken.

Hans_Vermunt_ET.jpg
De Popronde is een soort festival waar aanstormend Nederlands pop-talent ervaring en bekendheid opdoet bij een breed publiek. In Wageningen zijn er op 4 oktober ongeveer 30 bands te beluisteren in 13 verschillende kroegen. De optredens duren een half uurtje, daarna kan het publiek weer 'wegzappen' naar een volgende kroeg. En dat alles voor niks.
We nemen eerst een kijkje bij J.C. Thomaz and the Missing Slippers. Volgens het programmaboekje 'vunzige bluesgebaseerde rock 'n roll op speed, doorwrongen met '60/'70 garage- en punk-spuug, knipogend naar 80's glam met een 30's borstelsnor op de bovenlip.' Ja, ja. De realiteit is een lekkere drummer die er flink op los ramt, korte nummers en helaas wat weinig variatie. De Guiness uit blik, nagetrild op een speciale tap, smaakt er goed bij.
De tweede stop is voor de 'opzwepende rammelpop' van Apneu in de Villa. De kleinste discotheek van Europa staat barstensvol, en het publiek staat vooral buiten te genieten van de liedjes. De bassist haalt grapjes uit en het energieniveau is hoog. Helaas is de zanger niet goed te verstaan.
De laatste stop van de avond is de Bblthk. Het trio La Corneille, met Wageningse student Hans Vermunt op toetsen, geeft een deksels goed optreden. Bij binnenkomst is de spanning in de ruimte voelbaar. De ruim 200 bezoekers zitten ademloos te luisteren naar de verstilde liedjes.
De band is nog niet zo lang bij elkaar, en de jongens moeten duidelijk wennen aan de enorme aandacht die ze in Wageningen krijgen. Als zanger Guy na een liedje opkijkt, schrikt hij van de hoeveelheid publiek die bij de ingang staat.
Het optreden is spannend, waarbij Hans vooral verschillende instrumenten gebruikt en mooie tweede stemmen zingt, en lead-zanger Guy af en toe een solo-nummer doet. De teksten zijn soms wat onnavolgbaar, en iets meer variatie binnen zou het nog beter hebben gemaakt. Dan was het voltallige publiek misschien tot het einde gebleven. Of ging dat groepje bezoekers al weer naar de volgende kroeg?

Guy Corneille zorgt voor een intieme sfeer in een bomvolle Bblthk
 
Liken kan op facebook.com/lacorneillelacorneille