Nieuws - 5 juli 2001

LS: Opkomst verkiezingen studentenraad

LS: Opkomst verkiezingen studentenraad

Aan Anja en de andere leden van de studentenraad,

Wij, als indolente studenten, voelen ons diep in onze ziel geraakt. Weten jullie wel wat voor een enorme eisen het huidige studentenleven aan ons uithoudingsvermogen stelt? Minstens zestien procent van de huidige studenten lijdt aan RSI en een groot aantal studenten is al overspannen van de combi werken/studeren voordat ze aan een echte baan kunnen beginnen.

Bovendien valt het hier in Wageningen nog wel mee; in Tilburg en Utrecht zijn immers nog veel minder mensen gaan stemmen. Wen er maar aan, als het goed gaat, denken mensen alleen maar aan zichzelf, maar zodra het minder gaat, wordt het collectief weer belangrijk. Hetzelfde zie je ook bij parlementsverkiezingen in de grotemensenwereld. Maar, na zo'n demotiverend verhaal en het unfair bejegenen uwerzijds is er dus nu helemaal geen student meer bereid, volgend jaar te gaan stemmen.

Misschien is het dus wat slimmer om de hand in eigen boezem te steken en meer aandacht aan voorlichting en uitdraging van de verschillende doelen te besteden.

Erik Holtslag en Jan van de Kassteele