Wetenschap - 21 maart 2002
LS: Bèta-gamma-integratie
LS: Bèta-gamma-integratie
Van een afname van interesse van technische studenten voor bedrijfskundige vakken, wat meestal leidt tot een tweede afstudeervak in de Bedrijfskunde, hebben wij de laatste jaren (nog) niets gemerkt, eerder het tegenovergestelde. Meer dan de helft van de ongeveer zestig studenten die dit jaar een afstudeervak Bedrijfskunde doet, heeft een achtergrond in ??n van de technische disciplines. Tevens vormt de interspecialisatie en sinds kort aparte MSc Food Quality Management, waarin zowel de technische disciplines als de bedrijfs- en consumentenwetenschappen participeren, een belangrijke pijler voor b?ta-gamma-integratie.
Een nieuw initiatief op dit terrein is de specialisatie Life Sciences Innovation & Management, die gericht is op het opleiden van entrepreneurs en intrapreneurs in de voedings- en gezondheidssector, bijvoorbeeld jonge ondernemers van biotechbedrijven en medewerkers die leiding kunnen geven aan het innovatietraject bij grote bedrijven en instituten. Het initiatief voor de specialisatie Life Sciences Innovation & Business is genomen vanuit ATV en Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen. Op dit moment wordt overleg gevoerd met de onderwijssecretarissen van de andere onderwijsinstituten om de specialisatie ook daar optimaal vorm te mogen geven. Wij verwachten dat van deze specialisatie een wervende werking uit zal gaan naar middelbare scholieren, maar vooral ook naar afgestudeerden van hbo-scholen met een technische achtergrond en internationale studenten.
Onno Omta (hoogleraar bedrijfskunde), Tiny van Boekel en Gerrit Meerdink