Student - 30 oktober 2008

LOUNGEN IN KAPEL

Zachtjes kuchen kan nog net, maar verder dwingt de mediatheek van VHL Velp – een voormalige kapel met fraaie bogen en glas in lood – haar bezoekers tot fluisteren. Uitgerekend hier is sinds vorige week dinsdag een loungeroom ingericht. ‘Compleet met hippe stoelen en een PlayStation’, stond in een mailtje aan de redactie van Resource. In werkelijkheid valt het reuze mee.

nieuws_2569.jpg
‘Oh ja, ik heb wel iemand met felgekleurde stoelen rond zien lopen’, laat een ¬student desgevraagd weten. Van een spelcomputer is echter beslist geen ¬sprake. ‘Mijn collega heeft er ooit over ¬gesproken, maar zet dat nou niet op ¬papier, ik denk namelijk dat die spel¬computer er nooit gaat komen’, vertelt medewerkster Sabine Trimbos.
Wel staan er in het voormalig kantoortje wat trendy stoelen, een houten statafel en barkrukken die fris afsteken tegen de klassieke glas in lood raampjes. Om meer mensen te trekken is ook de waterautomaat maar in het lokaaltje gezet. ‘Dat werkt nog niet zo goed, tot nu toe wordt er alleen minder water gedronken’, lacht Sabine.
Studenten zijn wel enthousiast over het kamertje. ‘Dus wij mogen er ook in! Ik dacht dat het alleen voor de dames van de mediatheek was. Leuk.’
Geen van de studenten heeft trouwens behoefte aan een spelcomputer. ‘Misschien leuk voor anderen, maar ik zit er niet op te wachten’, antwoorden ze unaniem. Want kuchen mag, verder moet de mediatheek vooral stil blijven.