Nieuws - 28 mei 2009

LOUNGEN IN AULA VELP

Met een aula die wordt omgetoverd tot loungeruimte en een nieuwe mediatheek met veel werkplekken voor studenten moet Van Hall Larenstein in Velp een eigentijdse uitstraling krijgen.
Als het aan de directie ligt, wordt direct begonnen met de herinrichting zodat deze na de zomervakantie af is. Dat bleek uit de plannen die op woensdag 20 mei werden gepresenteerd aan personeel en studenten.
‘Met de herinrichting willen we aansluiten bij de trends in de fysieke leeromgeving’, aldus opleidingsdirecteur Hans van Haeren van de huisvestingscommissie. De aula verandert in een loungeachtige omgeving met een diversiteit aan zitplaatsen zoals een terras, een loungebank, hoge bartafels en picknicktafels. De veelgebruikte tafeltennistafel blijft staan.
Links bij de ingang moet de mediatheek komen. Het huisartsenlaboratorium daar komt vrij en de winkel met kantoorartikelen wordt verplaatst. Ook de twee collegezalen die daar zitten moeten worden vrijgemaakt. In de kapel, waar nu de mediatheek zit, kunnen dan colleges worden gegeven en ontvangsten worden gehouden.
Het verlies van de twee collegezalen roept nog veel vragen op. De zalen zijn volgens verscheidene docenten hard nodig. Het personeel in de medezeggenschapsraad deelt deze zorgen, maar de studenten in de raad zijn enthousiast over het plan.
Eind mei brengt de raad advies uit en wordt duidelijk of de directie het startsein kan geven voor de herinrichting. Bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden sluit de mediatheek per 15 juni voor een vergelijkbare verbouwing.