Nieuws - 11 juni 2009

LELYSTAD HAALT ROTTERDAM

Het team van het Centraal Veterinair Instituut uit Lelystad, dat met Pinksteren meedeed aan de Roprarun, heeft de finish zonder grote problemen gehaald. Met de monsterestafette over 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam haalde het team ‘Wie niet waagt, die niet wint’ ruim 12 duizend euro op voor mensen met kanker.
‘In Frankrijk had niemand aandacht voor de loop, maar toen we het Belgische Zele inrenden om een uur ’s nachts bleek het hele dorp uitgelopen, en ook in Ossendrecht was het om vier uur ’s ochtends druk. Vanaf Bergen op Zoom tot de finish in Rotterdam stonden overal mensen langs de weg te klappen. Sommigen kwamen ons zelfs bedanken. Dan besef je pas goed waar je het voor doet’, vertelt teamcaptain Danielle Eelkman Rooda.
Bijna 43 uur, een uur korter dan gepland, waren de lopers, fietsers en andere begeleiders onderweg. Het enige ongemak dat ze tegenkwamen was dat de fietsendragers het begaven. ‘Gelukkig hadden we tie wraps en nijptangen mee.’
De lopers finishten op eerste Pinksterdag op de Coolsingel, als 89e van de 273 teams. De totaalopbrengst van de loop wordt op 19 juni bekend.