Nieuws - 27 november 2015

LEI verhuist seminar van Brussel naar Den Haag

tekst:
Koen Guiking

Een congres voor landbouweconomen is door terreurdreiging verhuisd van Brussel naar Den Haag. De aansluitende Mansholtlezing door Louise Fresco is uitgesteld naar het voorjaar.

Terreurdreiging in Brussel. Foto: Suzanne Schols

Het seminar van de European Association of Agricultural Economics, georganiseerd door LEI Wageningen UR, vindt plaats op maandag 30 november. ‘Toen wij woensdag het besluit namen het congres te verplaatsen, was er nog sprake van dat er tot maandag dreigingsniveau 4 zou gelden in Brussel’, zegt Jan Hugo Nuijt, hoofd communicatie bij het LEI. Intussen is de terreurdreiging teruggeschroefd naar niveau 3, ‘maar we krijgen veel reacties van deelnemers dat ze dit, met de kennis van toen, een goed besluit vonden’.

Van het Hilton hotel in Brussel verhuist de bijeenkomst voor landbouweconomen naar Hilton Den Haag. De Mansholtlezing verhuist echter niet mee. Die wordt uitgesteld naar februari of maart. ‘Aan die lezing is een bijeenkomst gekoppeld om mensen uit het bedrijfsleven kennis te laten maken met “Brussel”. Die lezing moet daar dus plaatsvinden’, licht Nuijt toe.

Thema van de bijeenkomst is trouwens: ‘Does Europe need a food policy?’ Dus niet alleen een gezamenlijk landbouwbeleid, maar een gezamenlijk beleid voor de hele keten. Zestig deelnemers aan het seminar – wetenschappers, beleidsmakers en afgevaardigden van verscheidene non-gouvernementele organisaties – buigen zich over deze vraag. Dinsdag 1 december, op de 75e verjaardag van het LEI, geeft ook dat instituut antwoord op deze vraag.