Nieuws - 18 juni 2009

LEI-ECONOOM EXPOSEERT OP OEROL

nieuws_3382.jpg
Een van de schilderijen van Ernst Bos, econoom bij het LEI, is nu te bewonderen op het festival Oerol op Terschelling. Zijn schilderwerk maakt deel uit van het kunstproject Windnomaden, waaraan 350 schilders deelnemen.
De Windnomaden staan op de Noordsvaarder, bij West-Terschelling en klapwieken zacht in de wind. Bij eb kunnen de festivalgangers de schilderijen, die op een hoogte van 70 centimeter staan, bekijken. ‘Het is altijd zo vanzelfsprekend dat kunst in de stad zetelt, maar dit is een massaal kunstevenement in de natuur’, zegt Bos.
De econoom kwam tijdens een onderzoek voor het LEI naar de meerwaarde van kunst voor gebiedsontwikkeling in contact met stichting landschapstheater SLeM, onder meer bekend van de Jaarringen op Oerol 2006. Toen hij een oproep kreeg van SLeM voor Windnomaden, gaf Bos, die in zijn vrije tijd schildert, zichzelf op.
Een loopbaan als professioneel kunstenaar ambieert de wetenschapper niet. ‘Het is leuk om beide te doen. Het overlapt elkaar. Met een artikel of model geef je een metafoor van de werkelijkheid, met een schilderij ook.’