Nieuws - 22 februari 2017

Kunstenaars op de campus

tekst:
Roelof Kleis

In aanloop naar de elfde editie van de buitententoonstelling Beelden op de Berg, volgend jaar zomer, zullen drie kunstenaars op Wageningen Campus aan het werk gaan.

Foto: Simon Vink

Dat blijkt uit het bidbook dat de organiserende stichting deze week aan bestuursvoorzitter Louise Fresco heeft aangeboden. Daarin beschrijven ze een uitgebreid kunst- en educatieprogramma op de campus dat aan de tentoonstelling vooraf moet gaan.

100 jaar
De samenwerking tussen Beelden op de Berg en Wageningen University & Research vloeit voort uit het 100-jarig bestaan van het academische onderwijs in Wageningen. Het thema – ‘eeuwige verjonging’ – van de tentoonstelling in Belmonte Arboretum sluit daar nauw bij aan.

Van de elf kunstenaars die gaan exposeren op de Berg gaan er drie hun werk op de campus gaan maken. Zij gaan gedurende twee maanden hun artistieke onderzoek koppelen aan wetenschappelijk onderzoek. De resultaten worden tussentijds getoond.

Bijeenkomsten
Studium Generale wijdt verder vijf bijeenkomsten aan Beelden op de Berg, waarin al of niet wetenschappelijke lezingen, performances, muziek en film een rol spelen. Onderdeel van de activiteiten op de campus is ook een educatief programma met het basis- en voortgezet onderwijs.