Nieuws - 29 mei 2015

Kroegcollege in Nacht van de Fooi

Biertjes drinken voor het goede doel en tegelijk een kroegcollege over altruïsme volgen. Het kan tijdens de Nacht van de Fooi, op 30 mei om 16.00 uur in café De Zaaier.

Het kroegcollege wordt gegeven door Koen Leuveld, promovendus bij de leerstoelgroep Development Economics. Hij vertelt over gedragseconomie en waarom mensen altruïstisch gedrag vertonen. Hij laat ook zien hoe het werkt, aan de hand van spelvormen en experimenten. Leuveld: ‘Volgens de theorie van de klassieke economie handelen mensen puur uit eigenbelang en geven ze niet zomaar geld weg. Toch geven we fooi en doneren we aan de aardbevingsslachtoffers in Nepal. Tijdens het interactieve middagcollege, waarin toehoorders zelf deelnemen aan experimenten, verkennen we de motieven achter dit pro-sociale gedrag.’

Het middagje altruïsme onderzoeken met een biertje in de hand, om 16.00 uur in De Zaaier, is onderdeel van de landelijke Nacht van de Fooi, waar enkele Wageningse horecagelegenheden voor de tweede keer aan deelnemen. Tijdens dit evenement staan horecagelegenheden in veertien steden hun fooi af aan vijf kleinschalige ontwikkelingsprojecten.

Gedurende de hele dag vinden er activiteiten plaats in Wageningen. Er worden springkussens neergezet, bandjes treden op en er zijn dansactiviteiten. Meerdere Wageningse restaurants en kroegen schenken niet alleen hun fooi, maar ook een deel van hun omzet aan de goede doelen. Bekijk hier welke Wageningse horecagelegenheden meedoen aan de Nacht van de Fooi en waar je op 30 mei dus altruïstisch kunt genieten van een hapje en een drankje.

De landelijke opbrengst wordt trouwens verdubbeld. Meer info in onderstaande filmje.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Foto: Nacht van de Fooi 2014. Foto geplukt van de facebookpagina van Nacht van de Fooi Wageningen.