Wetenschap - 27 oktober 2014

Krijg, lees en recenseer het nieuwe boek van Fresco

tekst:
Albert Sikkema
2

Louise Fresco heeft een nieuw boek uitgebracht: Kruisbestuiving, over kennis, kunst en het leven. Resource deelt 3 exemplaren uit. Je moet dan wel een recensie schrijven.

In haar nieuwe boek beschrijft de bestuursvoorzitter van Wageningen UR hoe zij inspiratie put uit de verbinding van kunst en literatuur met wetenschap en technologie. Ze zet zich af tegen universiteiten ‘waar carrière en economische groei, en niet eruditie en inzicht, de sleutelwoorden zijn’. Een van de zinnen in het boek: ‘De meeste leerlingen, studenten en docenten hebben het verleerd om zomaar te lezen of te debatteren, om de grenzen van het denken te verkennen, om de geest te slijpen aan de scherpte van de taal (...).’

Wie zich aangesproken voelt of nieuwsgierig is, krijgt van Resource een exemplaar van Kruisbestuiving cadeau. Voorwaarde is dat je een recensie schrijft over het boek van circa 500 woorden. Deadline: woensdag 5 november.

Resource heeft 3 recensie-exemplaren. Meld je snel aan, door een mailtje met korte toelichting te sturen aan albert.sikkema@wur.nl

Re:acties 2

• Berend

Nou Tejo, je lijkt niet erg goed te kunnen lezen:

"Meld je snel aan, door een mailtje met korte toelichting te sturen aan albert.sikkema@wur.nl"

Misschien is dat boek beter aan iemand anders besteed.

• Tejo Coense

geachte redactie,

Geweldig wat die Fresco allemaal doet. Heb ze leren kennen via documentaire op TV. Ik zou heel graag in aanmerking komen voor het boek en daarop een reactie geven. Het zou me een eer zijn!

Tejo Coense