Nieuws - 29 november 2016

Koude douche bij opening Helix

tekst:
Albert Sikkema

Helix werd gisteren geopend door Waterlanders. Het locatietheatergezelschap liet de bestuurders Tijs Breukink (raad van bestuur) en Annemieke Beers (kenniseenheid AFSG) geluid produceren met fietspompen, terwijl een Waterlander trompet speelde en een koude douche over zich heen kreeg vanaf het dak van Helix.

<foto's: Guy Ackermans>

Daarna was er rondleiding in het nieuwe onderkomen van de voedingswetenschappers en agrotechnologen, gevolgd door een borrel.

Al vijftien jaar speelt de verhuizing van de agrotechnologen en voedingswetenschappers van de Dreijen naar de Wageningse campus, maar nu was het eindelijk zover. De oplevering van Helix duurde anderhalf jaar langer dan verwacht, door problemen met het nieuwe ventilatiesysteem.

helix-kok-751_3449.jpg

Nu kan Katja Schuurman eindelijk een bezoek brengen aan de Wageningse voedingswetenschappers. Vijf jaar geleden zou ze ook komen, maar toen lastte een landelijke zender tv-opnamen met Schuurman in het Biotechnion af omdat dit gebouw er niet uit zag, meldde Sander Kersten gisteren bij de opening van Helix. ‘Dat was een leuk signaal naar ons’, stelde Kersten, ‘want toen moesten wij nog vijf jaar in de oude troep zitten.’ De onderzoekers zijn heel blij met hun nieuwe moderne kantoren en labs.