Student - 3 februari 2012

Kortebaan wedstrijd in uiterwaarden

Snelheidsduivels en krabbelaars opgelet. De studentenschaatsclubs IJzersterk en STW Wageningen organiseren zondag een kortebaanwedstrijd op de uiterwaarden.

schaatsenhoutjes.jpg
schaatsenhoutjes.jpg

Foto: .

De knoop is doorgehakt, het ijs op de uiterwaarden is sterk genoeg. Donderdag mat ijsmeester Tim Super 7,5 centimeter. 'Vandaag was dat al 9,5 centimeter en we hebben nog twee nachten vorst voor de boeg.' Genoeg ijs dus om een wedstrijdje te organiseren. Voor het eerst doen de beide Wageningse ijsclubs dat samen: zondagmiddag 14.00 uur.
Veegmachine
Super is bestuurslid en zelfbenoemd ijsmeester van de studentenschaatsclub IJzersterk. De vereniging ontstond drie jaar terug uit de burgervereniging STW. De club telt inmideels 35 leden en timmert aan de weg. Vorig jaar werd voor het eerst een kortebaanwedstrijd georganiseerd, maar toen nog op eigen houtje. Een echt studentenkampioenschap dus. Dit jaar slaan de beide verenigingen de handen ineen. Al was het maar omdat STW over een veegmachine beschikt, en daar kun je eigenlijk niet zonder.
Knock-out
De wedstrijden van zondag vinden plaats op het ijs van de nevengeul in de uiterwaarden. Voor de kenner: bij het bruggetje. De wedstrijden gaan over 160 meter (in lijn) voor de mannen en 110 meter voor de vrouwen. Daarbij wordt de eerste 'ronde' op tijd gereden. De snelste 32 mannen en 32 vrouwen gaan door voor de knock-out fase. Van de 32 snelsten blijven er dus na vier ronden precies twee over die tegen elkaar om de titel strijden. Super: 'De winnaar heeft er dus in totaal zes races op zitten. Dat is best zwaar'. Die winnaar moet vervolgens ook nog de eeuwige roem en een dikke enveloppe mee naar huis nemen.

Re:ageer