Organisatie - 20 oktober 2010

Kort nieuws

Tevreden studenten met een handicap; Geen nieuwe FES-projecten; Opleidingen scoren wisselend

>>WU en VHL
Studenten met een handicap kunnen het beste bij Wageningen Universiteit studeren. Dat blijkt uit een onderzoek dat het expertisecentrum handicap & studie heeft laten uitvoeren voor 2010. De studenten waarderen vooral de gebouwen, de hulpmiddelen en het begrip voor hun beperking. Onder de 34 hogescholen staat Van Hall Larenstein op de zesde plaats.
>> Studentenhuisvesting
Studenten wonen het liefst met z'n vijven of zessen in een huis met gedeelde woonkamer, keuken, douches en toiletten. De Wageningse studentenhuisvester Idealis concludeert dat uit een enquête onder 1.100 Nederlandse studenten van Wageningen Universiteit en Van Hall Larenstein. Idealis start volgend jaar met de bouw van nieuwe huisvesting aan de Rijnsteeg. Er komen zo'n 70 woningen met ongeveer 330 kamers - geheel in lijn met de uitkomsten van de enquête.

>>Aardgasbaten
Geen nieuwe FES-projecten
Het Fonds Economische Structuurversterking, dat kennisprojecten financiert uit de aardgasbaten, wordt opgeheven. Lopende Wageningse FES-projecten, zoals Groene Genetica en het fotosynthese-centrum, blijven financiering krijgen, maar de overheid zet geen nieuwe FES-projecten meer uit.
>>Elsevier
Opleidingen scoren wisselend
De Wageningse opleidingen Communicatiewetenschappen, Biologie, Economie en Voeding & gezondheid krijgen van studenten de hoogste score in de hoger-onderwijsspecial van weekblad Elsevier. Opvallend is dat Nederlandse hoogleraren een strenger oordeel vellen over de Wageningse opleidingen. Communicatiewetenschappen komt voor hen pas op
de vijfde plek. Biologie staat op plaats drie.