Organisatie - 1 januari 1970

Kopshuis om zes uur dicht

Na een proef van een half jaar met ruimere openingstijden hebben de Wageningse universiteitsbibliotheken nu de definitieve nieuwe openingsuren vastgesteld. Die zijn beperkter dan gedurende de proef, maar iets ruimer dan de oorspronkelijke openingstijden.

Het Jan-Kopshuis is met ingang van 1 oktober door de week geopend van negen uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s avonds. Dit is een uur langer dan voorheen, maar een uur korter dan tijdens de proefperiode. Van dat laatste uur werd volgens de bibliotheek nauwelijks gebruik gemaakt.
Voor de bibliotheek van de Leeuwenborch blijven de openingstijden gelijk. Deze is door de week geopend van negen tot vijf en maandag tot en met donderdag ook ‘s avonds van zeven tot half elf. Als enige bibliotheek is de Leeuwenborch ook op zaterdag open, tussen tien en drie. Bibliotheek De Haaff bij Alterra zal net als voorheen tot vijf uur ‘s middags open zijn.
De proef werd gedaan om tegemoet te komen aan de wensen van Wageningse studenten. Die oordeelden in de Keuzegids Hoger onderwijs van vorig jaar ronduit negatief over de openingstijden van de universiteitsbibliotheken. / JH