Nieuws - 27 januari 2011

Kopen

Zwaante Zultekop koopt aanzienlijk sneller een aanbieding dan Aaltje Aanrecht. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het Journal of Consumer Research. De eerste letter van de achternaam is bepalend voor koopgedrag. De verklaring van het fenomeen zit 'm - zoals zo vaak- in de jeugd. R-Z-kinderen komen altijd als laatste aan de beurt op school. Dat wordt gecompenseerd door sneller te reageren: tot wel een kwart sneller, blijkt uit proeven. O ja, en trouwen helpt dus niet!

Eco belt
Is heel Nederland dan rechts geworden? Nee. De lijn Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Wageningen-Arnhem-Nijmegen, ook wel bekend als de eco belt, houdt dapper stand. Zegt weekblad Vrij Nederland (eerste nummer dit jaar) in een vermakelijk gidsstuk door Rechtsland. Omdat wij hier nog stemmen op 'groene splinterpartijtjes, een stel bestuurlijke hervormers dat redelijk als een geuzennaam beschouwt of een partij die hoofdzakelijk thee drinkt met immigranten'. Een no-go area dus. Driewerf hoera!
Dapper
Wageningse Bos- en natuurbeheerstudenten hebben hun jaarlijkse winterrijnduik gehouden. Maar dit keer niet in de Rijn, want die zit nogal vol met gevaarlijk stromend water. Vijftien dappere bosbouwers sprongen in de Forumvijver, zo meldde de 'International forestry students organisation'. Maar erg internationaal was het duikgezelschap niet.  Vijf Amerikaanse studentes haakten teleurgesteld af omdat de duik niet in de Rijn was. Van hen is nooit meer iets vernomen.
Gadver
Een Canadese student heeft vijftien maanden lang dezelfde spijkerbroek gedragen. Zonder te wassen. Nadien zaten er nog evenveel bacteriƫn op als na twee weken. Wel merkte hij dat de broek in de zevende maand wat meer stonk, maar een nachtje vriezer hielp daar prima tegen. Bovendien leerde hij veel nieuwe mensen kennen. Wij hadden hem graag een vuurtje gegeven.