Nieuws - 29 augustus 2011

‘Koop deze week je boeken’

Lange rijen voor de WUR-shop: een jaarlijks terugkerende ergernis voor studenten die boeken willen aanschaffen. Wie de piekdrukte wil vermijden, kan het best nog deze week boeken en readers ophalen.

boekenrij_wur_shop.JPG
'Maandag 5 en dinsdag 6 september verwacht ik de grootste drukte,' vertelt Steven ter Velde, eigenaar van de WUR-shop in Forum. 'Nu beperkt de aanloop zich tot de eerstejaars, volgende week zijn de ouderejaars weer terug. We beginnen dan om acht uur 's ochtends en gaan door tot de rijen opgelost zijn - desnoods tot zeven uur 's avonds. Als je al in Wageningen bent, kun je dus beter deze week nog langskomen.'
Internet
De boekenverkoop duurt lang omdat studenten ter plekke hun pakket moeten samenstellen. De studentenraad pleit daarom voor een systeem met elektronische bestellingen. Daarbij kunnen studenten op internet alvast bestellen en betalen, bij de WUR-shop staat er dan een pakketje klaar.
Volgens Ter Velde lukt dat nu nog niet omdat sommige docenten de syllabi laat aanleveren. Ab Groen, directeur Onderwijs en Onderzoek, gaat na of docenten voortaan eerder kunnen leveren.
Drie keer
De meeste tijd is de WUR-shop kwijt aan internationale studenten, gemiddeld 15 tot 20 minuten. Ter Velde: 'Ze komen vaak drie keer langs: de eerste keer komen ze onvoorbereid, de tweede keer weten ze wat ze nodig hebben, en de derde keer hebben ze ook geld bij zich.'