Nieuws - 11 januari 2010

Koning

Volgende maand bestaat mijn jaarclub een jaar, hét moment voor ludieke acties en een mooi feest. Komt zijne Koninklijke hoogheid een biertje met ons drinken?

De Oranjes zijn niet erg populair. Ze krijgen een hoop zakgeld uit de staatskas om een onduidelijke functie te vervullen. Zoals het de adel betaamt mengen ze zich weinig met het volk. Hoogstens een beetje lintjes doorknippen. Er gaan al jaren stemmen op in het anarchistische Nederland om de traditionele monarchie af te schaffen. Dat hun macht al tot het minimum is beperkt maakt ze alleen maar nuttelozer in de ogen van tegenstanders. Het is tijd om het koninklijk huis een nieuwe kans te geven om zich te profileren als zinvol en betrokken. Laten we zelf de eerste stap zetten om de afstand te verkleinen.
Met een nette brief hebben we prins Willem-Alexander uitgenodigd als eregast voor een goede borrel op onze clubdies. Als oud-lid van Minerva heeft Prins Pils  eerder met het bijltje gehakt, dus dat zal in de smaak vallen.
Dat onze keus op de kroonprins viel komt niet (alleen) door dweepziekte met het koningshuis. We vieren onze dies op 1 februari, één dag voor de trouwdag van Wim en Max. Weet u het nog? 02-02-2002, met alle pracht en praal en die rellen rondom de schoonpa. Zou het niet supermooi zijn als de Prins lekker biertjes komt peren met ons en de dag erop met een dichte mist in zijn hoofd en frisse tegenzin handjes staat de geven? Dat Beatrix haar oudste zoon een por geeft en vraagt wat er mankeert, waarop hij met een vage grijns antwoordt: 'Ik heb gisteren een paar vingers in mijn reet geaccepteerd van jaarclub Apollo. Het was goud.'
Blijkt de prins onverhoopt verhinderd te zijn op de aangegeven datum dan kom ik ook niet meer naar zijn feestjes.