Nieuws - 30 mei 2018

Koning Willem-Alexander opent alumnidag

tekst:
Tessa Louwerens

Koning Willem-Alexander zal op 23 juni een boom planten op de campus en spreken met onderzoekers, studenten en alumni.

© Shutterstock

Tijdens de wereldwijde alumnidag komen alumni op locaties over de hele wereld bij elkaar om herinneringen op te halen. Na  de openingstoespraak van Louise Fresco zal de koning het evenement openen. Dan kunnen alumni op vijf verschillende continenten live met elkaar in gesprek gaan en sparren over hoe we in 2030 de grote steden van voldoende gezond voedsel kunnen voorzien.

De koning bezoekt daarna ook nog het demoplein waar hij informatie krijgt over Wagenings onderzoek. Ook spreekt hij met enkele medewerkers, alumni en studenten van WUR. Daarnaast plant hij een boom op de campus. Deze Universitree staat symbool voor verbondenheid en wereldwijd zijn er al diverse van deze bomen geplant zoals in China, Bangladesh, Brazilië en Leeuwarden.

De wereldwijde alumnidag is één van de evenementen die WUR organiseert vanwege het 100-jarig bestaan van de universiteit. Tot nu toe hebben zich 550 Wageningse alumni ingeschreven. De organisatie verwacht zo’n 1000 inschrijvingen, aldus Geurt Heimense Projectmanager, 100 Years WUR.