Student - 8 februari 2010
Konijn met rozemarijn
Een jongensdroom in vervulling: zaterdag heb ik mezelf getrakteerd op een chique knikbuks. Laat ik het voorlopig maar houden bij kartonnetjes met ringen erop.
Mijn huisgenoot is kok dus ik presenteerde hem het idee om een keer zelf konijn te schieten en te bereiden. Met rozemarijn en een glas wijn. Dat leek hem wel wat. Maar toen een andere huisgenote er lucht van kreeg was ze in alle staten. 'Dat kun je niet doen dat is zielig straks raak je hem verkeerd en ligt hij uren te creperen in zijn holletje ga toch gewoon naar het restaurant of de supermarkt maar niet dit....' Ze pauzeerde haar woordenwervelstorm even en keek duister toen ze zei: 'als je het wel doet geef ik je aan bij de politie.'
Ik kreeg haar niet uitgelegd dat zelf je eigen maaltijd schieten een grote meerwaarde heeft boven gevild konijn uit de supermarkt. Dat het met oerinstinct te maken heeft. Dat het waarschijnlijk lekkerder is dan wat we in ons hele leven geproefd hebben. Ze bleef onvermurwbaar.