Nieuws - 25 augustus 2010

Komst bestuurscentrum naar Atlas stuit op verzet

Ondernemingsraad ESG tegen verhuizing bestuurscentrum. Ruimte te krap.

4-bij-Atlas-GA--20100820-ND.jpg
De Raad van Bestuur wil het bestuurscentrum van de huidige locatie Duivendaal naar de campus verplaatsen. Daarvoor zijn de bovenste drie verdiepingen van Atlas aangewezen. De huidige gebruiker, de Environmental Sciences Groep, moet dan flink inschikken. In de praktijk betekent dat een herverdeling van ESG over Atlas en de gebouwen Lumen en Gaia. Volgens de RvB en de directeur van ESG Kees Slingerland moet dat kunnen, omdat er in Atlas veel ruimte onbenut is. Zij baseren zich op rekenwerk van adviesbureau ABT.
Rekenen
Om de gevolgen van de inhuizing in beeld te brengen, is de ondernemingsraad van ESG zelf aan het rekenen geslagen. De gevolgen zijn groot: op basis van de door ABT gehanteerde normen moeten medewerkers gemiddeld een kwart van hun ruimte inleveren. Per onderdeel van ESG kan dat oplopen naar ruim eenderde van de ruimte. Dat staat volgens OR-voorzitter Kees van Diepen haaks op het uitgangspunt dat het huidige huisvestingsconcept overeind blijft.
De OR heeft forse kritiek op het rekenwerk van ABT. Zo heeft ABT een te krappe ruimtenorm per fte gebruikt, zijn niet alle gebruikers van Atlas meegerekend, wordt er geen rekening gehouden met specifieke omstandigheden van medewerkers en het soort werk dat ze doen, is er te weinig vergaderruimte gepland en is geen rekening gehouden met groei. De OR wil bovendien niet dat medewerkers van hetzelfde onderdeel van ESG over verschillende gebouwen worden verdeeld. Zij gaat daarom negatief adviseren over de verhuizing.
Voor de medewerkers van het bestuurscentrum ligt het heel anders. Hun OR is positief over de verhuizing, mits de volledige drie verdiepingen beschikbaar zijn. Ook zij moeten overigens inschikken ten opzichte van de huidige ruimte op Duivendaal. Voorzitter Fred Jonker wil nog geen toelichting geven op dit advies. 'Ik wil eerst de reactie van de Raad van Bestuur afwachten.'