Organisatie - 17 februari 2014

‘Kofferbakchinees’ geweerd van campus

tekst:
Rob Ramaker
8

Medewerkers van Radix zijn weer aangewezen op de kantines of hun broodtrommel. Chinees restaurant Eastern Express mag niet langer leveren op de campus, zelfs niet na een bestelling.

Betere tijden voor Eastern Express: WUR-medewerkers halen deze zomer hun maaltijden af op de Radix-parkeerplaats.

Wageningen UR trad in 2010 al op tegen het venten van maaltijden vanuit de kofferbak. Eastern Express kreeg hierna een plek in Forum, maar de samenwerking was van korte duur. Sinds die tijd leverde het restaurant aan medewerkers die ’s ochtends een telefonische of digitale bestelling doorgaven. De maaltijden werden dan rond twaalven afgeleverd op de Radix-parkeerplaats, waar zich dagelijks een rij vormde.

Deze praktijk wordt nu niet langer gedoogd, maakte het facilitair bedrijf vorige week bekend. De maaltijden zorgen voor veel afval en geuroverlast in gebouwen, zegt Annet de Haas, hoofd Location facilities. Bovendien concurreert het restaurant met voorzieningen op de campus. ‘Wij hebben een goede catering die net als Eastern Express Aziatische maaltijden levert,’ zegt De Haas. ‘Dit systeem zorgt dat er geen troep ontstaat en garandeert de voedselveiligheid.’

Een woordvoerder van Eastern Express reageert teleurgesteld op het verbod. Hij vindt dat de huidige praktijk , levering na bestelling, geen regels overtreedt. Het verbod wordt dan ook ervaren als een straf voor het leveren van ‘een kwaliteit-prijsverhouding die de catering niet kan leveren.’ De maatregel raakt hem ook direct in zijn portemonnee: ‘Dit zijn voor ons dagelijkse een paar honderd klanten.’ Ook De Haas vindt het vervelend om Eastern Express weg te sturen, maar benadrukt het belang van een overzichtelijke en nette catering.

Wageningen UR kan de leveringen weigeren omdat deze op eigen terrein plaatsvinden. ‘We mogen op ons terrein eigen huisregels maken en handhaven,‘ zegt De Haas. ‘We zijn dat nu nog nader aan het opschrijven.’ Ze benadrukt hierbij dat de regels niet alleen gelden voor Eastern Express, maar ook voor de ijscoman, pizzaboer en andere leveranciers.

Re:acties 8

 • Paula

  Zo maak je van de campus een doods gebied. Geef ruimte zeker als een bedrijf in een behoefte voorziet en een goede prestaties levert!

  Reageer
 • Jvds

  Typisch gevalletje vriendjes politiek... Jammer dat de WUR besluit concurrenten op deze manier de nek om te draaien.

  Dan gaan we de chinees wel ophalen !

  Reageer
 • Johan

  Dus Annet de Haas van Location facilities bepaalt bij welke leveranciers de medewerkers en studenten mogen bestellen?
  Een heel rare zaak...

  We leven hier toch niet in het oostblok?

  (zou Annet nu gratis lunchen?)

  Reageer
  • Johan

   En nu is het de chinees, maar Annet geeft aan dat ook andere leveranciers op de korrel worden genomen.

   Dat zou dus zomaar kunnen betekenen dat we straks geen gebak meer mogen bestellen bij Mekking of de vlaaienwinkel in de stad.
   Zelf ophalen mag (nog!) wel...

   Waar kunnen we de tijd declareren die het kost om bij de verboden leveranciers onze bestellingen af te halen?

 • Gerritje

  Wat een zure reacties weer. Natuurlijk kan een kantine niet concurreren met een kofferbakchinees. Of betaalt de Chinees ook huur voor zijn parkeerplek?

  Reageer
  • Kees

   Nee, de Chinees betaald huur voor zijn eigen pand aan de Churchillweg, en moet daardoor dus ook gewoon voldoen aan alle eisen van de nVWA.

  • Johan

   De "kofferbakchinees" leverde a een tijdje niet meer zonder dat je vantevoren besteld had.

   En niemand besteld zijn eten buiten de deur als het eten in de kantines net zo lekker en aantrekkelijk van prijs zou zijn.

 • Sancho

  Dit is echt te belachelijk voor woorden!!! De cateraar van tegenwoordig is al wel een klein stukje beter dan de vorige maar in buurt van divers en betaalbaar eten komt deze ook niet. Word je echt niet vrolijk van als je dagelijks weer op die meuk aangewezen bent. Zou me niet verbazen als er binnenkort controles bij de ingang van het campus terrein komen, zodat je de lunch niet meer bij de C1000 mag halen.
  En geuroverlast...hahaha, doe dan maar en wasknijper op je neus!

  Reageer
  • Jvds

   Daar begint het inderdaad aardig op te lijken.. Lunch van thuis niet meer toegestaan, u bent verplicht bij de kantine uw eten te halen.

 • Daphne

  Wat een belachelijk machtsmisbruik van de WUR. Omdat de kantine de kofferbakchinees niet kan wegconcureren wordt hij verwijdered.

  Het belachelijke aanbod van de kantine van het radix zou geen voedsel genoemd mogen worden....

  Reageer
 • Klaas

  Belachelijk! Feit dat de chinees zo succesvol is zegt wat over de prijs-kwaliteit van de huidige catering én het feit dat niet in elk gebouw een kantine is. En wat moeten al die managementteams dan eten als ze 's avonds nog laat vergaderen? Meermaals meegemaakt! Pizza laten bezorgen mag dan ook niet meer! Alternatief is dat zij gaan vergaderen in dure restaurants #zonde #weereenondernemeromzeepgeholpen

  Reageer
 • Kees

  Wat een onzin. Geuroverlast? Echt? Nu moet iedereen dus naar de rotonde lopen om de aflevering op te halen :s

  Reageer

Re:ageer