Nieuws - 22 september 2010

Kofferbakchinees: 6

Campus Culinair op bezoek bij de kofferbakchinees.

26-Campus-Culinair-BdG9382.jpg

Ik ben: op de parkeerplaats voor Radix, waar 'kofferbakchinezen' handelen in taugé, zwarte-bonensaus, zoetzure kip en kleine, dubieuze zakjes sambal. De concurrentie is moordend.  Links staat de Mazda van Eastern Express met drommen WUR-personeel eromheen. Rechts  is het rustig rond de babyblauwe Citroën van Nieuw China. Met mijn natuurlijke voorkeur voor de underdog neem ik een kijkje en een hapje bij de laatste.
Ik eet: menu 1 (van de drie), ofwel kipfilet in zwarte-bonensaus, gestoofd varkensvlees met aardappel en een bak bami. Sambalbij uiteraard. Twee bakken, geen bord, hoe ga ik dit opeten aan mijn Forumtafeltje?
Ik proef: geen briljante Chinese lunch die naar meer smaakt, de smaken vallen juist nogal tegen. De kip in zwarte-bonensaus is heel wee en bevat smakeloze reepjes van een ondefinieerbare herkomst. Het varkensvlees is goed, maar de entourage van flauwe glasnoedels en overgare komkommer op de bodem doen afbreuk aan het gerecht. De combinatie aardappel, noedels en bami is überhaupt iets te veel van het goede.
Ik word: heel vriendelijk te woord gestaan, dat is naast het lekkere varkensvlees het tweede positieve puntje van deze Nieuw China ervaring.
Ik vind: drie euro vijftig voor zoveel lunch niet duur, je kan je buikje rond eten. Misschien heb ik net het verkeerde menu gekozen, maar dat is het risico van het vak. Voor mij voortaan geen Citroën meer, maar Mazda of wat de parkeerplaats me nog meer te bieden heeft.
Cijfer: 6