Nieuws - 25 februari 2010

Koert stopt

Columnist Willem Koert stopt met zijn columns over de bestuurders van Wageningen UR. Op 18 februari verscheen de laatste column op zijn website willemkoert.nl.

3-Koert.jpg
Koert was jarenlang columnist en voedingsjournalist van Resource. Sinds anderhalf jaar is hij freelancer voor bladen buiten Wageningen.
‘Ik raak er uit’, verklaart hij zijn beslissing. ‘Mijn banden met Wageningen UR worden losser, ik voel me er geen deel meer van uitmaken. Ik heb veel plezier gehad in het schrijven van mijn columns, maar ik raak vervreemd van m'n onderwerp. Ik had altijd te doen met mensen als ze in het gedrang kwamen door de WUR, maar dat wordt steeds minder.’
Aanleiding om te stoppen was het besluit van de Raad van Toezicht om bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen voor een derde termijn te benoemen. ‘Dat vond ik zo’n rare beslissing. De medezeggenschaps- en ondernemingsraden waren tegen zijn herbenoeming. Iedereen weet dat, het is een publiek geheim. Toch mag hij doorgaan. Dat vind ik zo absurd dat ik dacht: hier kan een column niks meer aan toevoegen.’
Koert is momenteel fitnessredacteur bij de bladen Men’s Health en Sport & Fitness en werkt aan een boek over anabole steroïden voor de DopingAutoriteit.