Nieuws - 30 augustus 2013

Klimmen voor kinderziekenhuis

tekst:
Karst Oosterhuis

Carlos Agudelo (Friesland Campina) en studente Annelisse Tripp beklommen de 165 meter hoge Luzzonedam in Zwitserland. Voor een goed doel.

Met een crowdraising-campagne haalden Agudelo en Tripp ruim 10.000 dollar op. Het geld gaat naar het Angkor Hospital for Children in Cambodja. In maart interviewde Resource de beide klimmers. Op 18 augustus vond de klim plaats.

Hoe ging het?
De klim verliep vlekkeloos. We hadden 3 à 4 uur voor de klim ingecalculeerd, maar we bleken maar 2 en half uur nodig te hebben. Ondanks de afmetingen van de dam – als je erop staat realiseer je je pas echt hoe groot hij is – klommen we met een gerust gevoel. Dat is voor een deel te danken aan alle maanden training. Maar je bent tijdens de klim ook zo gefocussed dat je geen tijd hebt om je zorgen te maken. Voor we het wisten bereikten we de top, opgewacht door enthousiast joelende passanten.

Hoe kijk je terug op de hele onderneming?
Met veel voldoening. Het zijn drukke maanden geweest. We trainden drie keer per week, maar vooral het fondsen werven kostte veel tijd. Het updaten van onze facebookpagina, contacten leggen met sponsoren, communicatie met donoren – daar gingen heel wat avonden inzitten. Behalve dat het contact met donoren heel leerzaam was,  leverde het ook hele mooie momenten op. We kregen eens een mail van een Cambodjaanse vrouw die vertelde hoe geëmotioneerd ze was door ons initiatief. Ze had besloten  5.000 dollar direct aan het ziekenhuis te doneren. Sommige studenten hielpen ons mee met promotie door ons aan te prijzen op Facebook – de  betrokkenheid die we zagen onder donoren was voor ons erg waardevol.

En nu?
Nu we de beoogde 10.000 dollar binnen hebben sluiten we het project af. Zelf ga ik mijn klimtrainingsprogramma weer wat terugschroeven, maar ik ga het niet minder druk krijgen: in november verwacht ik een kindje.

damklim2.jpg