Student - 29 november 2011

Klimaatverandering in een muzikaal jasje

Warme truien, een knisperend haardvuur en zelf meegebrachte mokken gevuld met fair trade koffie vormden het decor voor een huiskamerconcert gisteravond in de Woeste Hoeve.

warme_trui.jpg
Thomas de Jong  lid van studentenvereniging Navigators (NSW) werd vorige week zondag uit zijn bed gebeld door 3FM. Hij had een huiskamerconcert van de Warme Truien Tour gewonnen. Gisteravond vond het plaats in de Woeste Hoeve.
De waxinelichtjes en bakjes pepernoten op tafel zorgden voor een huiselijk sfeertje in de flatkroeg. Het muisstille publiek luisterde geboeid naar de akoestische optredens van  singer/songwriter Sara Lois, Bergpop-bekende Mensenkinderen en Rogier Pelgrim. Begeleid door gitaarmuziek brachten zij liedjes met een eigen verhaal.
Het bezoekje van de Warme Truien Tour werd weggegeven door Xnoizz, een programma van de EO op 3FM. 'Op de site kon je een locatie en een goede rede opgeven',  vertelt Thomas. 'NSW viert deze week zijn Dies Natalis en had nog geen programma voor de maandagavond. Even bijkomen met goede muziek en eerlijke koffie leek me ideaal voor deze rustdag.'
 
De muzikale klimaatcampagne is een initiatief van de christelijke hulporganisatie Tear. Ze doen bijzondere locaties aan zoals een oud fort, een woonboerderij en de Edese hei. 'Tijdens de tour gaat de verwarming uit, de warme trui aan, en staan we even stil bij de gevolgen van klimaatverandering.' Vertelt Timo den Hartog van Tear. Helaas was dit niet mogelijk in de Woeste hoeve, waar de verwarming aan de rest van de flat gekoppeld is. Ondanks een open buiten deur waren de warme truien al snel overbodig. Niet heel millieuvriendelijk, maar toch beviel de locatie goed. 'Wat is nu een betere plek om over klimaat te praten dan in Wageningen? Tijdens de volgende tour komen we hier zeker terug.'