Nieuws - 1 januari 1970

Klimaattelevisie op Net5

Een drie uur durend populair-wetenschappelijk televisieprogramma op Net5 markeert op zondag 6 februari het begin van het Bsik-programma Klimaat voor Ruimte, waarvan Wageningen UR penvoerder is. Het programma moet op een laagdrempelige manier duidelijk maken wat de gevolgen kunnen zijn van de klimaatverandering.

Het televisieprogramma wordt uitgezonden op prime time: van acht tot elf uur ‘s avonds. Het biedt een kijkje in de toekomst van de opwarmende aarde, waarin Chateau Stadskanaal zijn rosé oogst, de Vereniging Elfstedentocht bij gebrek aan leden wordt opgeheven, auto's op zonne-energie rijden en inwoners van de Betuwe vanwege het oprukkende water verhuizen naar de Utrechtse Heuvelrug.
Op 10 en 11 februari wordt tevens een groot internationaal congres gehouden in het kader van het Bsik-programma. Tijdens de eerste congresdag spreken onder anderen staatssecretaris Melanie Schutz van Verkeer en Waterstaat en SER-voorzitter Herman Wijffels over het klimaatbeleid. Op de tweede dag vindt een internationaal forum plaats over het klimaatonderzoek. / MW

Zie ook Achtergrond: Moe van het klimaat