Nieuws - 11 januari 2012

Klaar

Ik houd ermee op. Voor de liefhebber een kijkje in de keuken.

Blogger_YK.jpg
Dit is de laatste van ruim honderd blogs die ik in ongeveer twee jaar voor Resource heb geschreven. Toen ik begon in oktober 2009 was de website net nieuw. Veel was er niet te beleven: de virtuele tumbleweeds suisden door de uitgestorven reactiepanelen. In de verwachting hier verandering in te brengen ging de redactie op zoek naar de grootste, domste schreeuwlelijk die ze konden vinden. Jij gaat reuring teweegbrengen op de website, zei de hoofdredacteur.
Mijn recept: domme dingen roepen over zaken waar ik geen verstand van heb waar zoveel mogelijk mensen het mee oneens kunnen zijn. Mijn gedachtegang: boze mensen zetten alles op alles om hun gelijk te bewijzen. De reacties kwamen, maar ik kwam er niet zonder sociale kleerscheuren vanaf.
Eenmaal heb ik mijn vorige relatie bijna prematuur om zeep geholpen door Boer zoekt vrouw naar God te schrijven. Ik moest van mijn vriendin haar beste maatje opbellen om mijn excuses aan te bieden. De dame in kwestie bleek niet vergevingsgezind ondermijnde sindsdien actief mijn liefdesleven.
Bij mijn studentenvereniging heb ik aan populariteit ingeboet door een boekje open te doen over de busjesweek. 'Jij bent geen Lid hier!' Watzeggie? 'Jij houd je niet aan de mores!' Ik dacht dat het de vereniging goed zou doen als er wat meer begrip was voor een spel dat op zijn zachtst gezegd opvalt in de Wageningse gemeenschap. De 'externe eer' dicteert echter dat er in alle talen gezwegen moeten worden over het reilen en zeilen binnen de vereniging. Deze overspannen houding resulteert uit niet aflatende controverse rondom ontgroeningen. Ontzettend jammer, vind ik, want er gebeuren - naast de wat mij betreft zeer functionele en relatief zachtaardige introductietijd - allerlei interessante dingen.
Inmiddels is mijn behoefte tot provoceren gedaald. Lieve niemendalletjes over mijn dagelijkse beslommeringen zit niemand op te wachten, dus ik heb besloten het hierbij te laten. Mijn hartelijke dank aan de anonieme en minder anonieme reaguurders die mij beloonden met stof tot nadenken. Blijf discussiƫren!