Nieuws - 14 juli 2016

Kiescommissie handhaaft uitslag PhD-verkiezingen

tekst:
Linda van der Nat

Er zullen geen nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven voor de vertegenwoordiging van promovendi in de WUR-Council. Omdat geen bezwaren zijn ingediend tegen de uitslag, handhaaft de kiescommissie de verkiezingsuitslag.

Na de verkiezingen bleek dat 990 van de 1900 promovendi geen stemoproep hadden gekregen voor de eerste verkiezingen voor PhD’ers in de WUR-Council. Volgens oud-voorzitter van de Wageningen PhD-Council, Jeroen Candel, was dit niet volgens de afspraken die waren gemaakt bij het opstellen van de pilot voor vertegenwoordiging van PhD’ers. De kiescommissie besloot daarop te onderzoeken of dat klopte.

In een vandaag gepubliceerde brief erkent de kiescommissie dat meer promovendi uitgenodigd hadden kunnen worden om te stemmen, afhankelijk van de interpretatie van de verkiezingsreglementen. Toch wil de kiescommissie geen nieuwe verkiezingen uitschrijven, omdat geen bezwaren zijn ingediend tegen de uitslag. Wel wordt de feedback van alle betrokkenen meegenomen bij de organisatie van de volgende verkiezingen. Het was voor het eerst dat verkiezingen mogelijk waren voor de vertegenwoordiging van promovendi in de medezeggenschap.

De WUR-Council is blij te zien dat de medezeggenschap leeft onder PhD’ers. Linda Veldhuizen, lid van de kiescommissie en promovenda bij Dierlijke productiesystemen: ‘Als gevolg hiervan is er namelijk een discussie op gang gekomen over de positie van verschillende soorten PhD’s in Wageningen, die de nieuwe PhD’s in de WUR Council en de WPC komend jaar ongetwijfeld zullen gaan oppakken.’

Meer lezen over dit onderwerp?