Nieuws - 20 september 2001

Kerstpakket bedreigt wijgevoel

Kerstpakket bedreigt wijgevoel

De ondernemingsraad van Wageningen Universiteit maakt zich zorgen over de kerstpakketten van dit jaar. Die zouden wel eens verdeeldheid en afgunst kunnen gaan zaaien binnen de gelederen, nu is besloten de uitgifte van de pakketten te decentraliseren. "Elk departement binnen Wageningen mag nu zijn eigen pakket gaan samenstellen", zegt dr. ir. Wilko van Loon van de AbvaKabo. "Ze krijgen weliswaar allemaal hetzelfde bedrag per medewerker, maar ze mogen daar zelf nog iets bovenop doen." Net als Van Loon, zijn veel leden van de OR bang dat er daardoor scheefgroei gaat optreden. Dat de mensen bij goedboerende departementen bij wijze van spreken met een Nintendo en een weekend CenterParcs het nieuwe jaar ingaan, terwijl hun collega's bij de wat minder lopende departementen het met een zakje biologische drop moeten doen.

"Natuurlijk is het kinderachtig om vanwege kerstpakketten jaloers op je collega's te worden", verzucht Van Loon. "Maar zo zitten sommige mensen nu eenmaal in elkaar. Daar moet je rekening mee houden."

De raad van bestuur is zich van het gevaar bewust, vertelt drs. Margaret Zijlstra, directeur van HRM. "De raad heeft de departementen geadviseerd niet te ver van het bedrag af te gaan zitten. Precies om die reden." | W.K.