Nieuws - 27 december 2017

Kerst ver van huis: Ik ga alle Star Wars-films kijken

tekst:
Madhura Rao

De feestdagen komen eraan, een tijd waarin de meeste families gezellig bij elkaar kruipen. Maar niet alle Wageningse studenten kunnen naar huis in de vakantie. Toshihiro Takada, masterstudent uit Japan gaat bingewatchen.

‘Ik kijk ernaar uit om alle Star Wars-films te kijken in de vakantie, want ik ben een grote fan! Ik ga ook wat Europese landen bezoeken. In het bijzonder wil ik naar Düsseldorf in Duitsland om de Japanse tuin daar te zien.

Ik ben wel nieuwsgierig hoe Nederlanders kerstmis vieren, maar ik besefte dat alle Nederlandse studenten naar huis gaan in de vakantie. Dyus omdat al mijn Nederlandse vrienden weg zullen zijn, zal ik kerst waarschijnlijk vieren met andere internationale studenten die ook hier blijven. Ik ben ook van plan om te gaan studeren – watermanagement – en Nederlands te leren. Ik wil zelfs wat Spaans gaan leren als ik genoeg tijd heb.

In Japan bezoeken veel mensen op nieuwjaarsdag een tempel. Die traditie zal ik wel missen. Ik hoop er eentje te vinden in Nederland zodat ik daar kan mediteren. Verder zal ik natuurlijk het traditionele voedsel missen dat we rond deze tijd eten. Dikke Japanse noodles die we udon noemen en rijstkoekjes – mochi. Het is jammer dat ik daar niet van kan genieten deze keer. Oh, en onsen zal ik ook missen! De Japanse warmwaterbronnen.’

Lees meer: