Nieuws - 28 maart 2002

Kennisdagen 2002 kijken in de toekomst

Kennisdagen 2002 kijken in de toekomst

"Op de Kennisdagen van april 2002 mag de glazen bol uit de kast, maar de luchtfiets blijft aan de grond." Dat zegt Jolanda Reintjes, projectleider van het evenement. "Experts uit het bedrijfsleven, de overheid en Wageningen UR zullen proberen om de nabije toekomst in beeld te krijgen. Maar wel op zo'n manier dat je er iets mee kunt."

Die insteek moet al duidelijk worden op de opening van de Kennisdagen op 18 april. Gastspreker is trendanaliste drs Justine Marseille van The Future Institute. Marseille voorspelde dat vwo'ers minder interesse zullen krijgen om nog te studeren en dat allochtone jongeren zich ontwikkelen tot de trendsetters van de Nederlandse samenleving. Marseille gelooft dat de individualisering nog lang niet is afgelopen. Op de opening zal de toekomstverkenner inschatten wat dat betekent voor wat we eten en hoe we omgaan met informatie. Andere spreker op de avond is de nieuwe baas van Wageningen UR, prof. Aalt Dijkhuijzen.

De tweede kennisdag biedt drie programma's. Deelnemers kunnen kiezen uit sessies over voedselintegriteit, de groene ruimte en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook in die themaprogramma's staat de toekomst centraal. Deelname aan de sessies kost 30 euro, 25 euro voor studenten.

De laatste kennisdag is de publieksdag. Naast de bedrijvenmarkt en gezondheidsmarkt is er in de Junushoff een interactief toneelstuk, 'Gezond voedsel smaakt anders'. Op het podium kunnen mensen uit het publiek voedsel uitkiezen. De Gezondheidspolitie, gespeeld door professionele acteurs, geeft de deelnemers ongevraagd advies over de consequenties van hun keuzes. Het is verboden de acteurs te slaan.

De Wageningse Kennisdagen zijn een initiatief van Kennissstad Wageningen. Kennisstad en Wageningen UR willen zich met de Kennisdagen promoten als kenniscentrum. | W.K.

Meer informatie is te vinden op www.wkd2002.nl.