Nieuws - 7 mei 2015

Kees de Graaf voorzitter Humane voeding

tekst:
Rob Ramaker

Voedingshoogleraar Kees de Graaf wordt de komende vier jaar voorzitter van de afdeling Humane voeding. Per 1 juni volgt hij Frans Kok op die later dit jaar met pensioen gaat.

Humane voeding is een bundeling van vijf leerstoelgroepen die bijvoorbeeld labfaciliteiten delen en samenwerken op gedeelde thema’s. De Graaf wordt vooral een interne voorzitter en niet, zoals zijn voorganger, een boegbeeld naar buiten. ‘Daar voel ik mezelf het meest prettig bij’, zegt hij, ‘bovendien treden mijn collega’s op hun eigen vakgebied al volop naar buiten.’

Komende jaren zal De Graaf, samen met zijn de collega’s, de wetenschappelijke koers van Humane voeding uitzetten. Bovendien zorgt hij dat genoeg geld beschikbaar blijft voor onderzoek in een tijd van opdrogende financieringsbronnen. ‘We doen dat als afdeling nu goed’, zegt De Graaf, ‘maar dat zo houden is een belangrijke uitdaging.’ Ook werkt hij graag samen met DLO en leerstoelgroepen Levensmiddelentechnologie.

De Graaf is sinds 2009 hoogleraar Sensoriek en eetgedrag. Hij studeerde, promoveerde in Wageningen. Sindsdien werkte hij het grootste deel van zijn carrière bij Humane voeding. Hij werkt hier samen met de hoogleraren Sander Kersten, Renger Witkamp, Ellen Kampen en Edith Feskens. Humane voeding verhuist later dit jaar naar de nieuwbouw Helix op de Wageningse campus.