Nieuws - 16 maart 2016

Kazerne Ede locatie voor TV-experiment

tekst:
Rob Ramaker

Lijkt het je interessant een week opgesloten te zitten in de voormalige Frisokazerne in Ede, waar je meedoet aan allerlei wetenschappelijke experimenten? Dan zijn omroepen NTR en BNN op zoek naar jou.

Voor het nieuwe televisieprogramma Het instituut zoeken NTR en BNN honderd mensen die zo gek - of dapper - zijn zich een week op te laten sluiten. Tijdens deze periode dragen alle ‘proefpersonen’ dezelfde kleding, eten hetzelfde en slapen in identieke omstandigheden. Ondertussen doen ze mee aan allerlei sociologische en psychologische experimenten. Gratis eten plus onderdak voor studenten die zich wat vervelen. Al is het verstandig vooraf niet de film Das experiment te bekijken.

Een van de presentatoren van het tv-programma is cabaretier Rob Urgert. Hij heeft een wetenschappelijk achtergrond en promoveerde in 1997 aan Wageningen University op een onderzoek naar cholesterolverhogende stoffen in koffie. Urgert vormt een team met Joep van Deudekom en Sophie Hilbrand. Het programma wordt dit najaar uitgezonden op Nederland 1.

De voormalige Frisokazerne ligt naast de Mauritskazerne, waar tot eind 2015 studenten gehuisvest werden.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan