Nieuws - 5 januari 2010

Kapelkelder wordt soos Arboricultura

Studentenvereniging Arboricultura kan tijdelijk terecht in de kelder van de kapel bij Van Hall Larenstein in Velp. Vanaf vanavond gaat de nieuwe soos open.

Hogeschool Van Hall Larenstein heeft ermee ingestemd om Arboricultura tot augustus dit jaar te huisvesten in de kelder van de oude mediatheek, oftewel de kapel op landgoed Larenstein. Leden van de studentenvereniging waren in de kerstvakantie druk bezig met verbouwen. Inmiddels is de bar geplaatst en zijn er twee houten muren en stellingen geplaatst. 'We doen dat allemaal zelf om de kosten te drukken. Alleen voor de aanleg van de waterleidingen huren we iemand in', legt vicevoorzitter Maartje Bos uit.
De eerste soosavond is vanavond. Alleen wordt het bier nog in flesjes geschonken. Volgende week kan er weer getapt worden.
Geen feest
De nieuwe soos opent haar deuren voor de gaƮten op dindag- en donderdagavonden en op vrijdagmiddag vanaf drie uur. Voorheen was de soos ook op zondagavond open, maar het schoolterrein is in het weekend afgesloten. Een andere restrictie is de capaciteit. 'Van de brandweer mogen er maximaal 50 man in de ruimte', aldus Maartje Bos. Een openingsfeest zit er dan ook niet in.
Feesten als het begin- en eindfeest van deze periode moeten ergens anders worden gehouden, mogelijk in de kleine gymzaal in de oudbouw op het landgoed. Ondertussen zoekt de studentenvereniging verder naar een vaste plek. 'Tot nu toe hebben we alleen locaties gevonden die buiten ons budget liggen of die ongeschikt waren vanwege de indeling', legt de vicevoorzitter uit.