Wetenschap - 22 maart 2001

Kantine Bongerd niet onder facilitair bedrijf

De uitbesteding van de kantine van sporthal de Bongerd gaat hoogst waarschijnlijk niet door. De commissie die het reorganisatieplan opstelt voor het facilitair bedrijf, adviseert de raad van bestuur de kantine niet uit te besteden. "Dit betekent dat de sporthal zelf het beheer over de kantine krijgt. Het hoofd van het universitair sportcentrum de Bongerd besluit dan over de openingstijden van de Bongerd", zegt Joris Fortuin van het team dat het reorganisatieplan opnieuw opstelt.

Er was veel opschudding ontstaan onder studenten na de bekendmaking dat de kantine uitbesteed zou worden aan het facilitair bedrijf. Met name de PSF is fel gekant tegen deze reorganisatie. "We zijn bang dat de Bongerd door de uitbesteding minder lang open kan blijven. We vrezen ook dat studenten de baantjes die zij nu in de kantine hebben kwijt zullen raken", zegt Esther Kuppen van PSF.

De studentensportverenigingen kregen tot nu toe een deel van de kantineopbrengsten. Dat zouden ze na de reorganisatie mislopen. Bovendien zou het beheer van de sporthal veel duurder worden. De conci?rges kunnen het kantinewerk niet meer overnemen tijdens rustige uren. Hierdoor moet er altijd iemand van de kantine aanwezig zijn.

De raad van bestuur heeft in december het veranderteam onder leiding van dr. ir. Peter Booman opgericht. Dit team moet het reorganisatieplan voor het facilitair bedrijf opnieuw opstellen. | E.W.