Student - 24 april 2008

Kamers Binnenhaven verhuizen naar Haarweg

De studentenhuisvesting aan de Binnenhaven verhuist begin volgend jaar naar de Haarweg als het aan eigenaar Idealis ligt. Het appartementengebouw wordt voor verplaatsing ontruimd en gedemonteerd. De operatie duurt enkele maanden. De 150 bewoners krijgen vervangende huisvesting.

De Wageningse woningbouwvereniging wil de dertig vijfkamerappartementen in een u-vorm herbouwen naast studentencomplex Haarweg, in een voormalige proeftuin van Wageningen UR. Het was bij de bouw al de bedoeling dat de demontabele woningen van de Binnenhaven na vijf jaar zouden verdwijnen. Op het terrein is nieuwbouw van woningen en bedrijven gepland. De Haarweg moet de definitieve locatie worden, maar voor de bouwvergunning is nog wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig.
De studenten van de Binnenhaven kunnen na de herbouw kiezen of ze hun kamer weer willen betrekken op de nieuwe locatie, of op de vervangende kamer blijven wonen. De woningcoöperatie zorgt daarnaast voor opslag van goederen. Op 8 mei organiseert Idealis een informatiebijeenkomst voor bewoners.
Van de Haarwegflats verdwijnt binnenkort de groene gevelbeplating. Hier zit een lichte vorm van asbest in, waarvoor een sloopvergunning nodig is. ‘We willen onze gebouwen asbestvrij maken en houden. Dit zijn de laatste stukken asbest die er nog zitten’, aldus Idealiswoordvoerder Ursula Kuypers.