Nieuws - 8 oktober 2012

Kamerjacht

Hier is ze dan, de nieuwe Resource blogger: Vita Hommersen. Afgestudeerd bij VHL Leeuwarden, en net aan een master BNB begonnen in Wageningen.
Elke twee weken blogt ze over wat haar zoal bezig houdt.

Vita_oude_kamer.JPG
De eerste weken op de Universiteit van Wageningen zitten er alweer op. Grappig, een maand geleden moest ik nog afstuderen in Leeuwarden en had ik geen idee of ik in Wageningen zou kunnen beginnen. Nu zit ik al helemaal in het studentenleventje en begin ik elke ochtend met een cursus statistiek, die ik onverwacht nog leuk vind ook.
Met de start in deze nieuwe stad is ook mijn officiële kamerjacht begonnen. Inschrijvingen bij Idealis, easykamer, kamertje en kamernet waren stap één. De eerste advertentie die mijn aandacht trekt is die van een zekere Jan. Tegen kost en inwoning kun je bij hem een kamer krijgen maar daar staan dan wel wat huishoudelijke taken tegenover. Hm. In een studentenhuis wordt een gezellige student gezocht. Die moet dan wel goed kunnen koken en strijken(?) en er bovendien voor voelen om er regelmatig weekendjes op uit te trekken naar 'kansloze burgercampings in het oosten van het land'. Toch nog maar even verder zoeken.
Misschien ben ik ook wel verwend in Leeuwarden met een ruime, lichte kamer aan een gracht en met vooral super gezellige huisgenoten. Maar ook daar was het in het begin even zoeken naar een eigen plekje. In mijn eerste jaar aan het Van Hall zat ik tot de herfstvakantie op de modderige stadscamping in een caravan. Zou nog best knus kunnen zijn, denk je misschien. Alleen kreeg mijn verplichte caravangenootje al een zenuwinzinking als ik later dan half 10 thuis kwam of als iemand anders dan zijzelf een hand naar de koelkast uitstak. Om maar een paar voorbeeldjes te noemen. Dan duren zeven weken best lang. Ach, zo heeft ieder zijn gekke kanten. Ik kijk er in ieder geval naar uit die te mogen ontdekken bij mijn toekomstige huisgenootjes in Wageningen.
Kansloze burgerkampeerweekenden; kom maar op!