Student - 26 april 2013

Kameelburger

Er is een nieuwe concurrent op de vleesmarkt: de kameel. Een slagerij in Leeuwarden verkoopt sinds kort broodjes kamelenvlees, voor een kleine vijf euro per stuk. Het vlees komt uit Australië, dat met een kamelenplaag kampt. Hij kocht 50 kilo, genoeg voor 250 kameelburgers. Het vlees smaakt malser en zoeter dan rundvlees, en het is behoorlijk vet. Op de Leeuwardse burgers zit ook tomaat, sla en twee eieren. Als symbool voor de bulten.

26-ultra-Kameel.jpg
Nibb it
Ook muizen laten zich gaan als ze chips eten, ontdekten Duitse onderzoekers. Hersenscans van muizen die een zak (Nibb Its?) leeg schransen, tonen verhoogde activiteit in gebieden voor verslaving en beloning. Meer activiteit dan ander voer met eenzelfde vet- en koolhydraatgehalte. Welk stofje in chips heeft dat op zijn geweten, vragen de Duitsers zich af. De chipsindustrie doet er het zwijgen toe.

WC-fraude
Maastrichtse studenten mogen voortaan nog maar één keer per tentamen naar het toilet. De maatregel moet het spieken terugdringen. Vooral het gebruik van smartphones om de goede antwoorden op te zoeken is populair. Fouilleren mag niet, evenmin als het telefoonverkeer storen en camera's ophangen. Een plasquotum moet de fraudeurs nu aan banden leggen.
Patatje mét
Nog een noviteit op snackgebied. Snackbar Manneken Pis in Amsterdam heeft een saus bedacht 'met de onmiskenbare smaak van wiet.' De hennep is goed te ruiken en te proeven, aldus de maker, maar er zit geen THC in het goedje. Een patattripje zit er dus niet in.