Nieuws - 14 maart 2017

Kabinet steekt geld in Dialogue Centre op campus

tekst:
Albert Sikkema

De Nederlandse regering betaalt 2 miljoen euro aan de WUR voor de ontwikkeling van een Dialogue Centre op de campus. Dat maakte bestuursvoorzitter Louise Fresco op 13 maart bekend tijdens het optreden van minister Jeroen Dijsselbloem bij de WUR.

<Nu zijn er geregeld debatten en dialogen in Impulse, foto: Guy Ackermans>

Het kabinet wil de ontwikkeling van Wageningen Campus stimuleren. Er gaat 1,6 miljoen euro naar de bouw van een dialoogcentrum en 0,4 miljoen naar de vestiging van een zogenaamde startup village op de campus. Het kabinet wil succesvolle innovatieregio’s in Nederland op deze manier verder stimuleren. Ook het waterinstituut Wetsus in Leeuwarden ontving een bijdrage, meldde Fresco. Dat de toekenning samenviel met het bezoek van Dijsselbloem was ‘puur toeval’, stelde de minister.

Ontmoetingen
Het Dialogue Centre moet ontmoetingen organiseren tussen studenten, docenten, ondernemers, politici, bestuurders en maatschappelijke organisaties. Daarbij moet het nieuwe centrum de overbelaste Aula van de universiteit ontlasten en de druk op onderwijsruimten op de campus, die nu soms voor debatten en conferenties worden gebruikt, verminderen.

Voor de stimulering van de startup-bedrijfjes wil de raad van bestuur een startup village aanleggen, waarin faciliteiten voor jonge bedrijven komen. Die bedrijven willen ook weer gebruik maken van het Dialogue Centre. Hoeveel het debatcentrum gaat kosten, is nog niet bekend. Het moet verrijzen tegenover het nieuwe onderkomen van Unilever op de campus.