Nieuws - 20 oktober 2011

Kaarten Palmintocht in recordtempo weg

tekst:
Suzanne Overbeek

Een evenement waarvan de kaarten binnen tweeënhalf uur uitverkocht zijn: komt Madonna naar Wageningen? Speelt Oranje een WK-finale in de Wageningse Berg?

Palm.jpg
Nee. Hét grote feest waar kennelijk heel studerend Wageningen op zat te wachten is de Palmintocht, de jaarlijkse processie langs de biertempels van Wageningen, waarbij de adepten van het smakelijke Vlaamse biertje zich erover kunnen verbazen dat de nieuwe lichting Palm wéér hetzelfde smaakt als het jaar ervoor. Gelukkig.
Vorig jaar duurde het nog ongeveer een week om de 500 kaarten à tien euro (goed voor een glas Palm in acht verschillende café's) te verkopen. Maar dit jaar ging het dus aanzienlijk rapper: na tweeënhalf uur ging de laatste kaart al over de toonbank.
Een medewerkster van het organiserende café de Vlaamsche Reus is er zelf ook een beetje beduusd van. 'Dit is nog nooit eerder gebeurd in al die jaren dat we het organiseren. Maar we hebben al contact opgenomen met Palm. We hopen op een oplossing waarbij we toch nog meer mensen kunnen laten genieten van de Palmintocht.'
De 14e editie vindt plaats op woensdag 2 november 2011 in de Vlaam, Buurman&Buurman, Penny Lane, 't Poorthuys, the Doctor, Daniels en XL. Als je een kaartenboekje voor slechts 10 euro hebt weten te bemachtigen kan je in elk cafe dat mee doet een palm drinken. Heb je geen kaart, dan kun je ook meedoen, maar betaal je gewoon de volle mep.