Student - 21 augustus 2014

KSV trekt meeste studenten

tekst:
Nicolette Meerstadt
9

KSV Franciscus heeft het goed gedaan tijdens de AID. De vereniging haalde maar liefst 211 aspirant-leden binnen. Volgens onbevestigde berichten bleef Ceres steken op 201 aanmeldingen. SSR-W is dik tevreden met 179 verse studenten.

Twee studenten laten trots hun 'Fransiscusbandje' zien, tijdens de AID.


De besturen van de betreffende verenigingen waren vandaag niet goed bereikbaar voor commentaar. De meeste bestuursleden waren 'vrij' om na te genieten van een intensieve week, en om zich voor te bereiden op de VIT, de Verenigings Introductie Tijd. Veelal gaan de eerstejaars komend weekend op kamp om kennis te maken met elkaar en de vereniging.

Het aantal inschrijvingen bij de verenigingen is vergelijkbaar met die van vorig jaar. Toen won Ceres, met 210 inschrijvingen tegen 203 van KSV en 201 bij SSR-W.

Re:acties 9

 • Gelderlander

  dus beste redactie van de Resource, hoeveel zijn er over van elke vereniging?

  Reageer
 • Zomaar een ouderejaars

  En er wordt even vergeten te melden dat Unitas een dikke 60% toename aan inschrijvingen voor haar VIT heeft dit jaar...?

  Reageer
  • Wakker Vlees

   Nu nog een gebouw met vergunningen...

 • Gerritje

  En? Hoeveel studentjes zijn er na de eerste uurtjes vernedering in het betonnen blok al weer naar mama gerend?

  Reageer
 • e=mc2

  @alle reageerders: Kom jongens, zo ongelooflijk belangrijk is de ledenvotaliteit van het Wageningse verenigingsleven nou ook weer niet. Get a life.

  Reageer
  • Vriend

   Maar wel voor die >2000 studenten in Wageningen die wel bij een (grote) gezelligheidsvereniging zitten.

 • Vriend

  Deze is van twee jaar geleden en gaat al de goede kant op. Resource, vraag eens na bij de verenigingen hoeveel er van de inschrijvingen van vorig jaar geinaugeerd zijn, en hoeveel er daarvan na één jaar nog over zijn!

  http://resource.wageningenur.nl/nl/show/Ceres-minste-aanmeldingen-meeste-nieuwe-leden.htm

  Reageer
 • Wakker Vlees

  Het wordt inderdaad tijd dat de Resource eens aan journalistiek gaat doen. Deze cijfers zeggen helemaal niets, pas als de aantallen na inauguratie en na een jaar bekend zijn kan je écht zeggen wie de beste AID heeft gedraaid. Maar ja, de spanningsboog van de Resource is helaas dermate klein dat we zulke berichten nooit zullen zien.

  Ik zou trouwens ook graag de aantallen willen zien van alle verenigingen, niet alleen de grote drie.

  Reageer
  • zeer oud lid

   Eens, zeer benieuwd naar de aantallen bij alle verenigingen! tijd voor een goed stukje onderzoeksjournalistiek Resource niet lukraak wat getallen noemen, academisch toch?

 • Broer Konijn

  @Gelderlander

  Dit is inderdaad al jaren de vraag, echter het journalistieke zoekwerk van de Resource houdt helaas op bij het presenteren van enkel deze cijfers.

  Daarom dit jaar inderdaad wederom de vraag, ga dat eens uitzoeken resource ipv het houden bij simpele scoops waarmee jullie de laatste tijd mee komen aankakken.

  Reageer
 • D.L.V. Nji-Sri

  Wij zijn heel een heel trots om te kunnen zeggen dat njisri dit jaar 77 inschrijvingen heeft!

  Reageer
 • Gelderlander

  ben benieuwd hoeveel er overblijven. die cijfers zijn pas interessant

  Reageer

Re:ageer