Nieuws - 15 september 2011

KSV is te ver gegaan met haar ontgroening

Marlies: Ik vind niet dat KSV te ver is gegaan met haar ontgroening. Zeker in vergelijking met andere steden valt Wageningen denk ik erg mee wat betreft ontgroeningen.

26-JenM-wit-BdG-8196.jpg
Wel vraag ik me af waar dergelijke ontgroeningen nou precies goed voor zijn. Bij mijn eigen vereniging heb ik met veel mensen een hechte band en ik kan me niet voorstellen dat dat met een stevige ontgroening meer zou zijn geweest. Ik vind het jammer dat er mensen zijn die zich hierdoor laten afschrikken en daarom geen lid worden van een vereniging, terwijl ze verder misschien wel heel enthousiast zijn.
Reactie Jillis: Waarom introductietijden wel degelijk functioneel zijn, weet je pas als je het zelf hebt ondergaan. Klinkt flauw en cliché, maar het is de waarheid. Als introductietijden enkel het kleineren van anderen tot doel zouden hebben, zouden al die verenigingen in Nederland daar dan echt mee doorgaan? Een introductietijd creëert een band, trots op en betrokkenheid bij de vereniging. Daarom bestaat het fenomeen al bijna 200 jaar: omdat het werkt.
Jillis: 'Vernederende ontgroening bij KSV' kopt Resource. Dat wordt smullen, dacht ik. Eenmaal het artikel gelezen hebbend, valt de ernst van de vernedering mij nog wel mee. Dat je wat verfspatten op je ongetwijfeld niet-zondagse pak krijgt en je je bammetjes met hagelslag (Fairtrade) niet op mag eten, is toch niet een gebeurtenis die een kras op je ziel achterlaat, me dunkt. Vader Wim maakt echter een olifant van deze mug en bereikt waarschijnlijk een averechts effect: zijn zoon kan niet meer normaal door 't Forum lopen en het gaat KSV nul komma nul leden kosten volgend jaar. Wel is het frappant dat KSV elk jaar weer veel uitvallers in hun VIT heeft. Misschien wordt er wel een iets te rooskleurig beeld voorgespiegeld tijdens de AID?
Reactie Marlies: 'Niet een gebeurtenis die een kras op je ziel achterlaat'? Voor jou misschien niet, maar ieder mens is anders en de ene persoon kan hier beter tegen dan de ander. Vooral als je misschien niet goed weet wat je moet verwachten, al weet ik niet in hoeverre dat hierbij het geval was. Dat de reactie van zijn vader niet erg tactisch was ben ik trouwens wel met je eens.